2-5 murva ár Budapest

Mi is az a 2-5 murva, másik nevén az ágyazó murva, azaz zizi térkő alá?

Az ágyazó murva egy olyan ömlesztett anyag, amelyet főként térköves burkolatok alapozására használnak. A 2-5 ágyazó murva kis szemcseméretű, pormentes kőzetkeverék, amely tökéletesen illeszkedik a térkő alá, és biztosítja annak stabilitását, teherbírását és vízáteresztő képességét. Az ágyazó murva alkalmas nagyobb méretű burkolólapok lerakására is, valamint díszítő célokra is használható kerti utakon vagy ösvényeken. Sokan zizi kőnek hívják.

Az ágyazó murva előnyei közé tartozik, hogy nem tartalmaz port, így nem tömörödik le a csapadék hatására, hanem gyorsan elvezeti a vizet. Emellett egyenletes szemszerkezete miatt a burkolat nem süllyed be vagy billeg el az idő múlásával. Az ágyazó murva használatakor fontos figyelembe venni a burkolat típusát és vastagságát, és ennek megfelelően elhúzni az anyagot.

Ha 2-5 ágyazó murvát szeretne rendelni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. Mi a legjobb minőségű anyagot biztosítjuk önnek a legkedvezőbb áron. A murvát billenőplatós teherautóval szállítjuk ki önnek, amely egyszerre legfeljebb öt köbmétert tud fuvarozni. A szállítási terület Budapest és közvetlen környéke.

Az ágyazó murva használatakor fontos betartani néhány alapvető szabályt, hogy a végeredmény minél tartósabb és esztétikusabb legyen. Először is, a burkolat alá mindig megfelelő vastagságú és szilárdságú útalapot kell készíteni, amely megakadályozza a talajmozgásokat és a fagyhatást. A murvát egyenletesen kell elteríteni az útalapra, és alaposan le kell tömöríteni egy vibrációs lemez segítségével. A murva réteg vastagsága függ a burkolat méretétől és anyagától, de általában 3-5 cm közötti érték ajánlott. A murva réteg tetejére érdemes egy geotextíliát fektetni, amely megakadályozza a murva és a burkolat közötti szennyeződést és növények növekedését.

Hogyan ismerheti még?

2024.04.13.

0-5 murva és 2-5 murva ár Budapest és közvetlen közelében árgaranciával

Rendelés feltételei

Szállítási díjak

Murva árak

További információ